Dansen voor je Leven: Stichting Chaja

Dansen voor je Leven: Stichting Chaja

Kanker, in welke vorm dan ook, heeft ingrijpende gevolgen. Voor wie het heeft of had, maar ook voor de mensen in de naaste omgeving. Hoe ga je daarmee om? En hoe verwerk je het plotselinge besef van kwetsbaarheid en sterfelijkheid?

Stichting Chaja organiseert daarom diverse terugkerende maar ook eenmalige activiteiten om de ziekte emotioneel te verwerken en een nieuwe balans in je leven te vinden. Dit kan individueel of in groepsverband.

Stichting Chaja start dit najaar met een reeks bijeenkomsten ‘Dansen voor je leven – Bewegen op muziek’ bij Danscentrum Zwijsen!

Heb je zelf met kanker te maken (gehad) of is iemand die dichtbij je staat hiermee geconfronteerd? Door deelname aan deze dansbijeenkomsten ga je op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van je lichaam, wat kan nog wél. Maar ook put je er kracht en energie uit. En daarnaast is het fijn om even uit de waan van de dag te gaan en je gedachten te verzetten. En hoe leuk: je hebt geen danservaring nodig. Iedereen kan mee doen!

Hoe werkt het?
De focus ligt op het in beweging brengen van het lichaam. Het is weliswaar onder leiding van een dansprofessional maar voel de vrijheid om de bewegingen zo uit te voeren dat het voor jou goed voelt. Kun je bijvoorbeeld niet lang staan dan is er de mogelijkheid om zittend op een stoel mee te doen. Ieder voor zich en toch sámen dansen, op mooie muziek of in stilte. Het geeft je ontspanning en brengt (weer) vertrouwen in je eigen lichaam. Dans als taal van het lichaam, als uitdrukking hoe iemand zich voelt. Een taal die in feite iedereen beheerst en begrijpt.

De reeks van dit najaar bestaat uit 5 bijeenkomsten. Doe de eerste keer gratis en vrijblijvend mee en beslis daarna of je ook aan de andere vier bijeenkomsten gaat deelnemen. Bij voldoende deelname zullen wij de bijeenkomsten volgend jaar continueren.

Praktische informatie:
Data: zaterdag 16 september, 30 september, 14 oktober, 4 november en 18 november 2023
Tijd: 10.00 – 11.00 uur, na afloop is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van en kopje koffie/thee (tegen betaling)
Locatie: Danscentrum Zwijsen, Euterpelaan 3e, 5344 CA, Oss
Dansprofessional: Tara Nieuwenhuizen
Kosten: tijdens de bijeenkomst op 16 september mag je komen ‘proeven’. Als het je bevalt meld je dan aan voor de volgende vier bijeenkomsten. Je betaalt hiervoor dan € 32.

Inschrijven en meer info: stuur een e-mail naar stichtingchaja@live.nl en bij voldoende deelname ontvang je van ons een bevestiging met verdere informatie.

Wat zeiden deelnemers van een eerdere reeks dansbijeenkomsten?
“Als ik dans, voel ik me vrij van zorgen."
“Ik heb het als reuze ontspannend ervaren en voelde mij lichter na afloop."
“Wat een ontspanning, verrassend en een fijne energie."

We kijken er naar uit je te ontmoeten op de dansvloer!

Mede namens Marleen van den Berg, voorzitter van Stichting Chaja.