Over Jan, Els en Tim Zwijsen van Danscentrum Zwijsen

Over ons

Danscentrum Zwijsen is een dansschool in de Brabantse stad Oss. Een familiebedrijf waarbij alle leraren en assistentes zelf zijn opgeleid. Wij bieden recreatieve danslessen aan vanaf een leeftijd van 4 jaar. Je zou bijna kunnen zeggen dat je kunt beginnen op het moment dat je kunt lopen en eindigt wanneer dit niet meer lukt! 

Naast ons recreatieve aanbod bieden onze ruime vloeren (2 keer 350 vierkante meter) een perfecte gelegenheid voor wedstrijddansers. Door onze privé lessen en wedstrijdtrainingen hebben in de afgelopen jaren meerdere (inter)nationale paren mooie resultaten kunnen behalen. 

Ook voor een openingsdans ben je bij een dansschool aan het juiste adres. Binnen een paar privé lessen wordt er aan de hand van de wensen van het echtpaar een gepersionaliseerde openingsdans ontworpen die gegarandeerd de schoonfamilie doet verbazen!

Bovendien biedt ons pand aan de Euterpelaan tal van mogelijkheden voor evenementen; van bruiloft tot kinderfeest, van bedrijfsuitje tot seminars. Met een (gratis) parkeerplaats voor de deur, horecagelegenheid en indrukwekkende geluidsinstallatie zijn wij graag jouw evenementenlocatie.

Hieronder lees je meer over de eigenaren van Danscentrum Zwijsen.

Jan Zwijsen

Jan Zwijsen

Oprichter en eigenaar
Leer mij kennen...

Geboren in Nijmegen op 8 februari 1967.

Een echte sportman met wedstrijdambitie. Eerst voetballen, daarna zeilen en vervolgens ook nog wielrennen. Altijd op nationaal en internationaal niveau. Het was dan ook vanzelfsprekend dat Jan, na de middelbare school, naar het CIOS in Sittard ging om daar een sportleraar opleiding te volgen. In eerste instantie als tennisleraar.

In 1985 kwam Jan in aanraking met stijldansen. Samen met zijn zus Mirjam, startte hij met een beginnerscursus. Na een half jaar werden ze uitgenodigd deel te nemen aan een regionale wedstrijd en kwamen met de eerste prijs thuis. Dit triggerde Jan en voor hij het wist werd stijldans zijn nieuwe passie. Na vele nationale titels, lessen nemen bij top trainers, trainen, wedstrijden en reizen over de hele wereld werd in 1994 zijn doel werkelijkheid. Jan en Mirjam werden wereldkampioen!
​​​​​​​

Een nieuwe periode brak aan, waarbij Jan de geleerde kennis en ervaringen zou overdragen. Mensen enthousiasmeren te dansen en ze eventueel te introduceren in de wedstrijdwereld. Eerst reizend, maar uiteindelijk wilde Jan een eigen plek. Danscentrum Zwijsen, met twee grote zwevende parketvloeren, werd gebouwd. Zijn tweede thuis, waar hij met veel plezier en humor stijldans cursussen verzorgt en wedstrijddansers op een kundige manier motiveert en inspireert om hun doelen te bereiken.

Els Gevaert

Els Gevaert

Oprichter en eigenaar
Leer mij kennen...

Geboren in Oudenaarde, België op 12 januari 1964.

Els kreeg een brede opvoeding, waar muziek en dans niet mocht ontbreken. Toen ze 11 jaar oud was, kwam ze in aanraking met stijldansen. Samen met haar broer Wim volgden ze naast ballet en muziekles een stijldanscursus voor beginners. Al gauw dansten ze een eerste wedstrijd en behaalden de 1e prijs. Dit proefde naar meer! Ze groeiden heel snel, doordat ze meteen de juiste trainers wisten te vinden, eerst nationaal en daarna internationaal. Els en Wim werden verschillende keren Belgisch kampioen en uiteindelijk werd hun harde werk beloond door winnaar te worden van de Under 21 in Blackpool (het Wimbledon van de danswereld).

Els werd gespot door de Engelsen en ze verliet België om verder te dansen met Richard Porter en Engeland te vertegenwoordigen. In de daaropvolgende tien jaar reisde Els de hele wereld rond voor trainingen, wedstrijden, shows en als jurylid. Daarnaast was Els bij de amateurs drie jaar op een rij Grand Slam winnaar en hoorde bij de top van de professionals.

Ondanks dat bewegen heel belangrijk is voor een vitaal leven, is topsport niet altijd goed voor het lichaam. Els kreeg lichamelijk klachten en moest stoppen met dansen. Tijd voor een hele nieuwe fase, waarin ze Jan ontmoette. De klik was er meteen, ook omdat ze beiden dezelfde achtergrond hadden en de ambitie deelden een eigen danscentrum te creëren.

Gezien Els niet teveel danslessen kon verzorgen, ging ze zich focussen op de zakelijke kant van het bedrijf. Branding, marketing, communicatie, boekhouding, facturering, planning, etc. Ook bracht ze nieuwe dansvormen naar Danscentrum Zwijsen, zoals salsa, Zumba, streetdance en kinderdans.
Om geïnspireerd te blijven, houdt Els contact met de wedstrijddanswereld en jureert vaak landelijke (NADB) en internationale danswedstrijden (WDSF). Ze vindt het belangrijk mee te helpen aan de structuur binnen de dansbonden en is zodoende bestuurslid geweest van de BRADO en NADB.
​​​​​​​

Ook het opleiden van de volgende generatie ligt haar nauw op het hart, met als gevolg dat Els actief is in het creëren van een coach-module voor de NADB Academy. Door de vergaarde kennis en levenservaring heeft Els ook een persoonlijke ontwikkelingsmethode gecreëerd genaamd EnergyFlow. Maar ook de klanten welkom heten, een bakje koffie schenken en een praatje maken vindt Els leuk. 

Tim Zwijsen

Tim Zwijsen

Eigenaar
Leer mij kennen...

Geboren in Oss op 5 oktober 1999.

Tim is grootgebracht in Danscentrum Zwijsen, dus dansen en ondernemen werd er met de paplepel ingegoten. Na vmbo-t en havo succesvol afgerond te hebben, ging Tim studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Eindhoven. Daar ontdekte Tim dat lesgeven niet zijn ding was. In zijn minor ging hij zich meer verdiepen in het ondernemen en werd geïnspireerd en gemotiveerd om zijn kennis en ideeën te implementeren bij Danscentrum Zwijsen.

Tim is ondertussen mede-eigenaar en zet zich volop in om Danscentrum Zwijsen nog meer op de kaart te zetten, zowel regionaal, nationaal en internationaal. Als je denkt aan dansen, dan moet je denken aan Danscentrum Zwijsen. Branding, marketing en communicatie is Tim’s expertise. Bij dansevenementen, trainingskampen of wedstrijden is Tim de duizendpoot, die alle ballen omhoog weet te houden zonder gestrest te raken.
​​​​​​​

Ondanks dat dansen in zijn bloed zit, heeft Tim een andere passie gevonden in calisthenics. Hij vindt het belangrijk de sport calisthenics zichtbaarder te maken. Hij hoopt, in samenwerking met twee andere Urban sportdisciplines en Gemeente Oss het Urban Ox Park te realiseren in Oss.