Het belang van een goede warming-up

Het belang van een goede warming-up

Door de weeks trainen er tientallen wedstrijdparen op onze vloeren in voorbereiding op hun wedstrijden. Deze service bieden wij ondertussen al 20 jaar aan en paren van over heel Nederland weten de weg naar Danscentrum Zwijsen te vinden. Zelfs paren uit België en Duitsland komen graag trainen vanwege de vergelijkbare wedstrijdvloer die wij zowel in de bovenzaal als in de benedenzaal hebben liggen.

Gedurende de laatste maanden hebben wij een nieuwe service aangeboden aan onze wedstrijddansers. In samenwerking met Jeroen Luijer zijn er vier instructievideo’s gemaakt waarmee dansers hun lichaam goed kunnen opwarmen voor een training, maar ook kunnen afkoelen na een training. Twee belangrijke aspecten voor progressie in je dansen die helaas te vaak worden overgeslagen.

De vier video’s bestaan uit de volgende vier onderwerpen:

  • Cardio
  • Mobiliteit
  • Dynamisch stretchen
  • Kracht en balans

Deze vier onderwerpen zorgen voor een volledig warm lichaam die klaar is om inspanning te leveren. Meer informatie hierover vind je op de infobladen die vindbaar zijn op het prikbord in de bar, de kleedkamer of in de bovenzaal.